Περί χαρτοπαιξίας

  • Παίζεις χαρτιά; Παραβαίνεις εντολή του Θεού. Ποιά εντολή; Tο «Oυ κλέψεις» (Eξ. 20,14), δεν επιτρέπεται να κλέψεις. Γιατί δεν είναι κλέφτες και ληστές μόνο αυτοί που με ένα πιστόλι μπαίνουν στις τράπεζες και γδύνουν τους ανθρώπους και τα ταμεία. Γκάγκστερ και ληστές είναι και οι χαρτοπαίκτες. Στο χαρτί ο πιο καπάτσος, με μαεστρία, κλέβει ή αλλάζει τα χαρτιά, και στο τέλος μαδάνε τον αφελή, σαν κοτόπουλο που του βγάζουν όλα τα φτερά. Bγαίνει πια τις πρωϊνές ώρες ζαλισμένος, στενοχωρημένος, χωρίς λεφτά και σπίτι. Oι επιτήδειοι στα τυχερά παιχνίδια είναι κλέφτες και ληστές. Δεν το λέω εγώ· το λέει ο μεγάλος φιλόσοφος Aριστοτέλης. Tώρα εσύ τί λες, ότι το χαρτοπαίγνιο είναι αθώο; (Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης)
  • Όπως αποφεύγεις το φίδι, έτσι πρέπει να αποφεύγεις και τα χαρτιά. Και όχι μόνο να μην παίζεις, αλλά ούτε καν να πας, όπου παίζουν άλλοι, γιατί δεν έχεις κανένα κέρδος, αλλά βλάβη πάντοτε, σωματική και ψυχική. (Μοναχός Αγάπιος Λάνδος Κρήτης)
  • Σας παρουσιάζουμε τους 52 «κυριάρχους» της τράπουλας! Τους 52 κακούς δαίμονας, οι οποίοι κατέστρεψαν εκατομμύρια ανθρωπίνων ψυχών μέχρι των ημερών μας ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να καταστρέφουν, επεκτείνοντας διαρκώς τα όρια της σατανικής των δράσεως! SAMASRΑΥΜΟΝ SARIELΖΑVΕΒΕ SARLILΤUΜΑΕLTURELΙΒLΙSRUMAELΑΖΑΖΕLΟΝ ΜΑΜΜΟΝ RΙΜΜΟΝ ΑΖARADELΑΖΖΑ GAIMΗΑΚΑΕLTABAETΖΕFΟΝΙΤΗ BELIARIUVΑΡΤ RIGASADRAMALEGSAGΗΑΜ DAMASATRINAΡΑΤΡΟΤΑΙ VALESSAMANGALUFSAGMAGIRΙΝ ΜΑRUTΜURMURΒΕLΕΤΗ ΒΑLΑΜ URΑΚΑ ΒΑRΑΜΕΕLΕRRΙΝΕ SIMARESIELΡΑΙΜΟΝ ΑΤARGULPHΑΖΑΖΕLΜΕRΕSΙΝ SΕΑLΙΑΗ ΑΖΖΑΕLΗΑΝΑΝΕLΗΑURASUSIELGADRΕΕLΑRMAROSΑSΒΕΕLΚΟΚΑΒΕLSARMIELSAMSAVEELSEKETLILITHΥΑΗRIELDAGΟΝ. Από την στιγμή, που θα πιάσης στα χέρια σου τα 52 χαρτιά της χαρτοπαιξίας, θα έκθεσης τον εαυτόν σου στον τρομερώτερον κίνδυνον των 52 δαιμόνων με πολύ πιο γαμψά νύχια από της γάτας! Δεν είναι-μόνον η χρεοκοπία, ατίμωσις, πορνεία και η αυτοκτονία, που θα σε παρακολουθούν πλέον σε κάθε σου βήμα στην εδώ επίγειο ζωή, αλλά και η απώλεια της αιωνίας ψυχής σου. Το σκέφθηκες καλά αυτό και σοβαρά; (Αρχ. ΧαράλαμποςΒασιλόπουλος)
  • Από την στιγμήν λοιπόν, που κάποιος ή κάποια θα πιάσουν στα χέρια τους την τράπουλα δια να κάνουν «προβλέψεις» (χαρτομαντεία), και οι 52 κακοί δαίμονες θα προσέλθουν και θα ριζώσουν στο σπίτι και βαθμηδόν μέσα στα ίδια τα άτομα, τα οποία και τα κάλεσαν! Έτσι η χαρτομάντις θα δή μετ' εκπλήξεως ότι σιγά - σιγά πράγματι θα αρχίσει να προβλέπη ορθώς αρκετά γεγονότα! Ας μη ξεχνάμε, ότι πολλάκις οι δαίμονες κάνουν πολλά ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! (Αρχ. ΧαράλαμποςΒασιλόπουλος)
  • Η τράπουλα εφευρέθηκε από έναν Εβραίο, με σκοπό να βλασφημάει την Αγία Τριάδα, την Παναγία και τον Σταυρό. Με το ρήγα ήθελε να βλασφημείται ο Θεός Πατήρ, με το Βαλέ να βλασφημείται ο Χριστός, με την Ντάμα να βλασφημείται η Παναγία και με το καρό, το σπαθί, το μπαστούνι και την καρδιά να βλασφημείται ο Τίμιος Σταυρός. Όσοι παίζουν χαρτιά, να γνωρίζουν ότι κρατάνε στα χέρια τους 52 δαίμονες (μιας και η χαρτοπαιξία είναι εφεύρεση των διαβόλων). (Παναγόπουλος)
  • Όσο πιο επιτήδειος είναι κάποιος στην τέχνη της χαρτοπαιξίας, τόσο πιο φαύλος είναι. (Πόπλιος Σύρος)
  • Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στη χαρτοπαιξία το έχεις όταν δεν παίζεις καθόλου. (Καρντάνο)
  • Πάρα πολλοί χαρτοπαίχτες, επειδή η χαρτοπαιξία είναι εφεύρεση του διαβόλου, δέχονται δαιμονική επιρροή και παρακινούνται να βλασφημήσουν τα Θεία. Έτσι πολλοί δαιμονίστηκαν, άλλοι αυτοκτόνησαν και άλλοι έφτασαν στον φόνο. Όλοι οι χαρτοπαίχτες δηλ. πάθουν ζημιά πάσης φύσεως, όχι μόνο οικονομική και το κυριότερο είναι, ότι χάνουν την ψυχή τους, γιατί ασχολούνται και εργάζονται με πράγματα που ο διάβολος έχει ''ευλογήσει''...
  • Του χαρτοπαίχτη το πιάτο, εφτά φορές είναι αδειανό και μια φορά γεμάτο.
  • Στην Ελλάδα φέρανε τα χαρτιά οι Βενετσάνοι. Τα φέρανε αρχικά στα Επτάνησα και διατήρησαν εδώ στη πατρίδα μας το ιταλικό τους όνομα. Η ιταλική ορολογία «τράπουλα» σημαίνει φάκα, παγίδα, απάτη. Αλλά και η άλλη ιταλική ορολογία «κοντσίνα» σημαίνει επίσης παγίδα, συμπαιγνία.
  • Στο «άντρο» του Λευκού αδελφάτου στα Ιμαλάϊα, επινοήθηκαν με την επίκληση και τη συνεργεία των δαιμόνων, διάφοροι «τρόποι ζωής», που θα κατηύθυναν την ζωή των ανθρώπων, καθώς και τυχερά παιχνίδια, ένα εκ των οποίων ήταν και η χαρτοπαιξία, που μέσω των εμπόρων μεταδόθηκε γρήγορα και έγινε μέχρι και πάθος για πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρη τη Δύση. Έκτοτε, η τράπουλα με τα 52 χαρτιά έγινε το «αγαπημένο» παιχνίδι που δήθεν «ψυχαγωγεί» τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα καθαρά δαιμονικό παιχνίδι που έχει καταστρέψει αναρίθμητους ανθρώπους και οικογένειες, έχοντας κλείσει σπίτια, προκαλώντας εξαπατήσεις, φόνους, αυτοκτονίες, ληστείες και άλλα παρόμοια! Οι «εμπνευστές» του παιχνιδιού έχουν «εφεύρει» διάφορα σύμβολα που απεικονίζονται σε όλα τα τραπουλόχαρτα. Όπως η «κούπα» που παριστάνει τα στήθια και το γεννητικό όργανο της γυναίκας, το «μπαστούνι» που δείχνει τα γεννητικά όργανα του άνδρα, το «σπαθί» σαν μια απομίμηση σταυρού της μαύρης μαγείας, συνδυάζοντας και τα γεννητικά όργανα του άνδρα και της γυναίκας, η «ντάμα» που ο ρόμβος της είναι δύο τρίγωνα που εφάπτονται και με μια μικρή κίνηση σχηματίζουν τον αστέρα-σύμβολο των Εβραίων!
    Η χαρτοπαιξία είναι ένα παιχνίδι που προκαθορίζεται αποκλειστικά από τους δαίμονες, οι οποίοι αοράτως παρίστανται γύρω από το τραπέζι, επηρεάζοντας κάθε παίχτη, που χάνει ή κερδίζει αναλόγως με τα σχέδια των δαιμόνων για το ποιον θέλουν να καταστρέψουν ή να ευνοήσουν προσωρινά ώσπου να έρθει η σειρά του, ή έστω για να επηρεάσουν την έκβαση της ζωής του.
    Από την χαρτοπαιξία έχει πολλά οικονομικά συμφέροντα και οφέλη το ίδιο το κράτος (καζίνα, χαρτοπαιχτικές λέσχες κ.α.), ενώ καθιερώνονται και πλανεμένα έθιμα, όπου διάφοροι άνθρωποι οι οποίοι έχουν άγνοια περί του Θεού, παίζουν χαρτιά παρασέρνοντας και άλλους αφελείς, για να πάει δήθεν καλά το νέο έτος που εισέρχεται! Επίσης, χρησιμοποιούνται τα τραπουλόχαρτα και από τους ταχυδακτυλουργούς που κάνουν διάφορα κόλπα αφήνοντας έκπληκτους τους παρακολουθούντες, που δεν αντιλαμβάνονται την απάτη, καθώς και τις χαρτορίχτρες που κοροϊδεύουν την «πελατεία» τους, έχοντας συνεργούς τους δαίμονες που βοηθούν για να πραγματοποιηθούν κάποιες από τις προβλέψεις των «μαντισσών» ώστε να πιστεύουν οι άνθρωποι στα χαρτιά και σ' αυτές!