Περί ομοφυλοφιλίας

 • ΟύτεαρσενοκοίταιβασιλείανΘεούουκληρονομήσουσι. [Ούτε οι ομοφυλόφιλοι, θα κληρονομήσουν την Βασιλεία του Θεού.] (Προς Κορινθίους Α' 6,9-10)
 • Και μετά άρσενος ου κοιμηθήση κοίτην γυναικείαν, βδέλυγμα γάρ έστι. Και ος αν κοιμηθή μετά άρσενος κοίτην γυναικός, βδέλυγμα εποίησαν αμφότεροι· θανάτω θανατούσθωσαν, ενοχοί είσιν. [Δεν θα κοιμηθείς με άνδρα, όπως κοιμάσαι με γυναίκα, διότι η πράξη αυτή είναι σιχαμερή. Και εκείνος που κοιμήθηκε με άνδρα, σαν να είναι γυναίκα και οι δύο διέπραξαν σιχαμερή αμαρτία. Είναι ένοχοι και πρέπει να τιμωρηθούν με θάνατο.] (Λευιτικόν 18,22 - 20,13)
 • Οι ομοφυλόφιλοι είναι χειρότεροι από τους δολοφόνους, γιατί είναι καλύτερα να πεθάνει κανείς, παρά να ζει και να προσβάλλεται έτσι. Καθότι ο δολοφόνος χωρίζει την ψυχή από το σώμα, ενώ ο ομοφυλόφιλος καταστρέφει την ψυχή μαζί με το σώμα. Δεν υπάρχει πιο σιχαμερό, πιο φοβερό, πιο ανόητο, πιο ατιμητικό πράγμα από την ομοφυλοφιλία. (Ιερός Χρυσόστομος)
 • Τί υπάρχει πιο σιχαμερό και βρωμερότερο, από έναν άνδρα, πάνω στον οποίο έχουν ασελγήσει, σαν να είναι πόρνη γυναίκα; (Ιερός Χρυσόστομος)
 • Από που προέρχεται η δύναμη της ομοφυλοφιλικής επιθυμίας; Από την εγκατάλειψη του Θεού. Και η εγκατάλειψη του Θεού από που προέρχεται; Από την παρανομία αυτών που Τον εγκατέλειψαν... (Ιερός Χρυσόστομος)
 • Όποιο άλλο αμάρτημα και αν αναφέρεις, δεν είναι ισάξιο με την διαστροφή. Αν οι δράστες της αισθάνονται τι παθαίνουν, θα προτιμούσαν χίλιους θανάτους, παρά να πάθουν, ό,τι θα πάθουν... Να όμως, που με λύσσα επιδιώκουν ακόμα βρωμερότερα. Μεταβάλλουν την φύση τους. Γίνονται γυναίκες, ενώ παραμένουν και άνδρες ή μάλλον, ούτε το ένα είναι, ούτε το άλλο... Αν κοροϊδεύεις την φωτιά της κολάσεως, που σου παρουσιάζω, θυμίσου την φωτιά των Σοδόμων. Είδαμε και στην παρούσα ζωή τιμωρίες των διεστραμμένων, κόλαση πριν από την κόλαση... (Ιερός Χρυσόστομος)
 • Οι κάτοικοι των Σοδόμων, διέπραξαν φοβερή αμαρτία και τιμωρήθηκαν με την πιο φοβερή τιμωρία, αφού έπεσε φωτιά από τον ουρανό και τους έκαψε. Από τότε, κανείς δεν τόλμησε να κάνει την παρόμοια αμαρτία; Πολλοί την έκαναν, αλλά δεν έπαθαν την ίδια τιμωρία. Γιατί άραγε; Γιατί φυλάσσονται, για άλλη φοβερότερη τιμωρία... (Ιερός Χρυσόστομος)
 • Οι ομοφυλόφιλοι είναι προδότες και των 2 φύσεων και είναι άξιοι να διασύρονται και να λιθοβολούνται και από άνδρες και από γυναίκες, επειδή αδικήσαν και τα δύο φύλα. (Ιερός Χρυσόστομος)
 • Εσείς οι ομοφυλόφιλοι, είστε πιο ανόητοι από τα άλογα ζώα και πιο πιο αναιδείς και από τα σκυλιά. Γιατί σε καμμιά περίπτωση, δεν συναντάται τέτοια διαστροφική σχέση στα σκυλιά, αλλά η φύση γνωρίζει καλά και σέβεται, τις ιδιότητες κάθε φύλου. (Ιερός Χρυσόστομος)
 • Όταν θα πληθυνθεί και αυξηθεί πολύ η ομοφυλοφιλία στους Χριστιανικούς λαούς, τότε πλησιάζει το τέλος της ιστορίας. (Άγιος Ιερώνυμος)
 • Πριν γεννηθεί ο Χριστός, Άγγελος Κυρίου στάλθηκε, για να θανατώσει όλους τους ομοφυλόφιλους, καθώς είναι Θεομίσητη αμαρτία. (Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης)
 • Έλεγε ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, ότι γνώριζε νέους που είχαν εκ φύσεως την τάση του αντίθετου φύλου. Δηλαδή, ενώ ήταν αγόρια, αισθανόντουσαν περισσότερο σαν κορίτσια και το αντίθετο, αλλά όχι μόνο δεν εκτράπηκαν προς το κακό της αντίθετης φύσεως, αλλά κράτησαν και τη δική τους φύση με σωφροσύνη, και αγιότητα και έζησαν σαν επίγειοι άγγελοι.
 • Ο ομοφυλόφιλος τιμωρείται, με 15 χρόνια αποχή από την Θεία Κοινωνία. (Μέγας Βασίλειος)
 • Ο θυμός του Θεού δεν έπεσε μόνο στα Σόδομα, αλλά μπορεί να πέσει και σε Χριστιανικές πόλεις, παρόμοιες με τα Σόδομα. (ΆγιοςΝικόλαοςΒελιμίροβιτς)
 • Το πάθος της ομοφυλοφιλίας, έγινε η αιτία να φέρει 2 φορές ολοσχερή καταστροφή: Μία παγκόσμια, τον κατακλυσμό επί Νώε και μία τοπική στα Σόδομα και στα Γόμορα. Τώρα θα ρωτήσει κάποιος εύλογα, ότι στον κατακλυσμό επί Νώε, υπήρχαν και μικρά παιδιά που πνίγηκαν. Ήταν και αυτά ομοφυλόφιλα; Όχι, αλλά όλοι είχαν την προδιάθεση να ζήσουν έτσι και ο Θεός εξάλειψε εκείνο το σπέρμα, εκείνο το γένος. Ο μόνος νορμάλ ήταν ο Νώε και η οικογένεια του και χάρη αυτού, συνεχίστηκε το ανθρώπινο γένος. (ΓέρονταςΕφραίμΣκήτηςΑγίουΑνδρέα)
 • Όταν ένας άνδρας ντύνεται γυναικεία, τότε πώς είναι δυνατόν ποτέ, να αισθανθεί αντρικά; Και όταν μια γυναίκα ντύνεται αντρικά, πώς είναι δυνατόν ποτέ, να αισθανθεί γυναικεία; Αυτό λέγεται ψυχολογικός εκφυλισμός, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται τα φύλα και γι' αυτό να υπάρχει η ομοφυλοφιλία τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες. (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)
 • Η ομοφυλοφιλία, όπως και η κτηνοβασία, είναι ασέβεια. Η ομοφυλοφιλία θεωρείται βδελυκτή μίξη, παράνομος πράξη, διάλυση κόσμου. Θέλουν να διαλύσουν το σχέδιο του Θεού πάνω στη δημιουργία οι ομοφυλόφιλοι! (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)
 • Ο φύλακας Άγγελος μας είναι δίπλα μας και βλέπει δυστυχώς όλες τις αμαρτίες μας, εκτός αυτής της αρσενοκοιτίας (ομοφυλοφιλία). Εκεί στρέφει το πρόσωπο του και δεν βλέπει. (Παναγόπουλος)
 • Σε σημείωση του ΑγίουΝικοδήμουτουΑγιορείτου, στα Προλεγόμενα του πεζού Κανόνος της Χριστού Γεννήσεως, από το Εορτοδρόμιο (τόμος Α', σελ. 145), αναφέρονται τρία θαύματα που ακολούθησαν την Γέννηση του Χριστού. Παραθέτουμε εδώ το τρίτο συγκλονιστικό θαύμα: "Τρίτον δε και τελευταίον θαύμα ηκολούθησεν εν τη Χριστού Γεννήσει, λέγει γαρ ένας Διδάσκαλος, ότι τηννύχταεκείνην, κατάτηνοποίαεγεννήθηοΔεσπότηςΧριστός, έστειλεπρώτονέναΆγγελονκαιεθανάτωσενόλουςτουςαρσενοκοίτας, όπουήσανειςτονΚόσμον, καιέπειταεγεννήθη, διάναμηευρεθήτότεειςτηνγηνμίατοιαύτηΘεομίσητοςαμαρτία (παράΙερονύμω)".
 • Ένας νεαρός αγωνιζόταν ενάντια στην ομοφυλοφιλία, αλλά ένιωθε αδύναμος γι' αυτό τον αγώνα. Ο νέος πήγε στον Άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη και του είπε, ότι δεν μπορούσε να σταματήσει να ζει ως ομοφυλόφιλος. Και ο Άγιος Παϊσιος, αφού του είπε να εξομολογηθεί, τον ρώτησε:

- Μπορείς να διαβάζεις ένα κεφάλαιο από την Αγία Γραφή;

- Μπορώ.

- Μπορείς να πηγαίνεις κάθε Κυριακή στην Εκκλησία;

- Μπορώ.

- Μπορείς να νηστεύεις Τετάρτη και Παρασκευή;

- Μπορώ.

- Μπορείς ένα μικρό ποσό να το δίνεις ελεημοσύνη;

- Μπορώ.

- Μπορείς...

- Μπορώ... (πολλά ακόμα).

Στο τέλος του λέει ο Άγιος Παϊσιος:

- Βλέπεις ότι μπορείς να κάνεις χίλια πράγματα και δεν μπορείς ένα. Κάνε εσύ

τα χίλια και άφησε στο Θεό το ένα!...