Περί τατουάζ

  • Και εντομίδας ου ποιήσετε επί ψυχή εν τω σώματι υμών και γράμματα στικτά ου ποιήσετε εν υμίν. Εγώ ειμί Κύριος ο Θεός υμών.[Δεν θα κάνετε εντομές στο σώμα σας και ούτε θα χαράξετε επάνω σας στικτά γράμματα. Εγώ είμαι ο Κύριός σας.] (Λευιτικόν 19,28)
  • Ένα τατουάζ στο σώμα είναι μια σφραγίδα του σατανά. (ΓέρονταςΕφραίμΣκήτης ΑγίουΑνδρέα)
  • Το τατουάζ είναι εφεύρεση του διαβόλου και πρωτοεμφανίστηκε σε χώρες της Αφρικής και της Άπω Ανατολής. Όσοι κάνουν τατουάζ, νιώθουν ένα βάρος μια μελαγχολία μέσα τους (σαν να φοράνε ένα παλτό 100 κιλά), έχοντας ψυχολογικά προβλήματα. Όταν Κοινωνούν αυτά τα άτομα η Χάρις δεν ενεργεί. Λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας: Ό,τι δεν εποίησε ο Θεός αλλά είναι προσθήκη του ανθρώπου και είναι ανεξίτηλος στο σώμα του (όπως είναι το τατουάζ γιατί δεν βγαίνει), είναι σφραγίδα του κακού (δηλ. δικαίωμα του διαβόλου). Μου έλεγε κάποιος, ο οποίος είχε ένα τατουάζ στο χέρι του και το έβγαλε: διαπίστωσε ότι, όσο είχε το τατουάζ, ένιωθε βαρύ το σώμα του, το κεφάλι του ήταν κουρασμένο σαν να ήταν μεθυσμένος-νυσταγμένος και δεν είχε προθυμία για εργασία, ειδικά για πνευματική και οι λογισμοί και τα αμαρτήματα που είχε, ήταν στο φουλ! Όταν όμως έβγαλε το τατουάζ έγινε άλλος άνθρωπος και κατάλαβε, που οφείλονταν η δραματική κατάσταση που βίωνε. Ένας άλλος πάλι, έκανε ένα τατουάζ στο χέρι του και δεν μπορούσε να κάνει το σταυρό του. Και δεν το έβγαλε, μέχρι που το χέρι του έμεινε παράλυτο! Τα τατουάζ που κάνουμε και απεικονίζουν ένα σταυρό ή το Χριστό, είναι ακόμα χειρότερα από τα κοινά τατουάζ. Τα τατουάζ αυτά ομοιάζουν με τον διάβολο, που μεταμορφώθηκε σε άγγελο φωτός! Αυτά τα τατουάζ είναι τα χειρότερα, διότι ναι μεν φαίνεται ότι είναι καλό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο πονηρό από όλα τα πονηρά. (ΓέρονταςΕφραίμΣκήτηςΑγίουΑνδρέα)
  • Κάποιος έκανε τατουάζ το σταυρό και μου το έδειξε. ''Βρε παλαβέ, του είπα, το Σταυρό τον έχουμε στην καρδιά μας και όχι στο δέρμα μας''. Το τατουάζ είναι δαιμόνιο που επεκτείνεται. (Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός)
  • Τον 8ο μ.Χ. αιώνα η Εκκλησία καταδίκασε την αποτύπωση οποιουδήποτε συμβόλου επί του σώματος των πιστών ως ειδωλολατρικό έθιμο και ως πρακτική των βαρβάρων!