Περί μελλοντικών γεγονότων "2"

 • Ο Όσιος Νείλος ο Μυροβλήτης, προφήτεψε επίσης, ότι μετά την αναλαμπή της Ορθοδοξίας, θα γίνει η καταβύθιση του Αγίου Όρους. Θα γίνει αυτό και για ένα ιδιαίτερο λόγο: για να μην πέσουν στα χέρια του Αντιχρίστου τα λείψανα των Αγίων και βεβηλωθούν τα Ιερά των Εκκλησιών. Επίσης προφήτεψε, ότι αρκετά χρόνια πριν γίνει αυτή η καταβύθιση, το Άγιο Όρος, θα περάσει και έναν πειρασμό: θα γίνει μια «καταδρομή» δηλαδή μια επιδρομή που θα γίνει για να κλέψουν τους θησαυρούς του. Και τότε η Παναγία θα είναι μέσα στο Άγιον Όρος, και όποιος δείξει υπομονή θα σωθεί...
 • Όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μαύρος Πρόεδρος, τότε θα έρθει η καταστροφή τους. (ΌσιοςΠορφύριοςοΚαυσοκαλυβίτης)
 • ...Θα έλθει καιρός, που όχι οι διωγμοί αλλά τα χρήματα και τα αγαθά αυτού του κόσμου θα απομακρύνουν τους ανθρώπους από τον Θεό. Και θα χαθούν ψυχές πολύ περισσότερες από ότι τον καιρό των διωγμών. Από την μία θα χρυσώνουν τους τρούλους και θα βάζουν επάνω τους τους σταυρούς και από την άλλη, παντού θα βασιλεύει κακία και ψεύδος. Η αληθινή Εκκλησία, πάντα θα διώκεται. Αυτοί που θέλουν να σωθούν, θα σώζονται με τις ασθένειες και τις θλίψεις. Ο τρόπος που θα γίνονται οι διωγμοί, θα είναι πολύ πονηρός και θα είναι πολύ δύσκολο κανείς να προβλέψει τους διωγμούς. Φοβερός θα είναι αυτός ο καιρός, λυπάμαι αυτούς που θα ζούνε τότε... (Όσιος Σεραφείμ της Βίριτσας)
 • Θα έρθει η εποχή που η διαφθορά και η ακολασία μεταξύ των νέων θα φτάσει σε έσχατο σημείο. Παρθένοι νέοι σχεδόν δεν θα υπάρχουν. Θα βλέπουν την ατιμωρησία τους και θα νομίζουν, ότι όλα τους είναι επιτρεπτά για να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους... Θα τους καλέσει, όμως, ο Θεός και θα καταλάβουν, ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν μία τέτοια ζωή και με διάφορους τρόπους θα οδηγηθούν στον Θεό. Σε πολλούς θα υπάρχει τάση προς την ασκητική ζωή. Αυτοί που παλιά ήταν αμαρτωλοί και οινοπότες θα γεμίσουν τις Εκκλησίες και θα αισθανθούν μεγάλη δίψα για την πνευματική ζωή. Πολλοί θα γίνουν μοναχοί. Θ' ανοίξουν τα μοναστήρια και οι Εκκλησίες θα είναι γεμάτες πιστούς. Θα πάνε οι νέοι προσκύνημα στους Αγίους τόπους. Ωραία θα είναι εκείνη η εποχή... Το ό,τι σήμερα αμαρτάνουν πολύ, θα τους οδηγήσει σε πιο βαθιά μετάνοια. Όπως το κερί που πριν σβήσει λάμπει δυνατά και πετάει σπινθήρες και με το φως του φωτίζει το γύρω σκοτάδι, έτσι θα είναι και η ζωή της Εκκλησίας στην έσχατη εποχή. Και ο καιρός αυτός είναι κοντά... (ΌσιοςΣεραφείμτηςΒίριτσας)
 • θα έρθει καιρός, που κοντά σε κάθε πιστό, θα είναι σαράντα άπιστοι και θα τον ικετεύουν να τους σώσει. (ΌσιοςΣεραφείμτηςΒίριτσα)
 • Στα χρόνια του Αντιχρίστου, οι άνθρωποι θα περιμένουν τη σωτηρία από το Διάστημα. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο τέχνασμα του διαβόλου. Η ανθρωπότητα θα ζητεί βοήθεια από τους εξωγήινους, χωρίς να γνωρίζει, ότι αυτοί στην πραγματικότητα είναι δαίμονες... Γι' αυτό τις έσχατες μέρες, να μην κοιτάζετε τον ουρανό. Γιατί θα γίνουν τέτοια (ψευτο)''θαύματα'' στον ουρανό, που θα πλανηθείτε και θα σας καταστρέψουν... (Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν Σαλός)
 • Ο Κύριος, στους έσχατους χρόνους θα ενεργεί τέτοια θαύματα, ώστε ένα φυλλαράκι από το δένδρο, θα φθάνει για τροφή ενός μηνός. Ο πιστός άνθρωπος θα σταυρώνει τη γη και εκείνη θα του δίνει ψωμί. Αν βιάσουν ένα κορίτσι, το διακορεύσουν χωρίς τη θέληση του, αυτό ενώπιον του Θεού, θα παραμείνει παρθένος. Έτσι θα γίνει και με το χάραγμα του Αντιχρίστου. Αν δώσουν το χάραγμα ενάντια στη θέληση του ανθρώπου, αυτό δεν θα ενεργεί επάνω του. Στο Ευαγγέλιο είναι γραμμένο ότι παντού θα γίνονται διωγμοί αλλά και θλίψη σε όποιον προδίδει το Ευαγγέλιο. Θα έρθει καιρός που θα είναι απαραίτητο να φύγετε στα βουνά, μόνο να μην το κάνετε ένας-ένας. (Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός)
 • Ο αγώνας των Αγίων Προφητών, του Ενώχ και του Ηλία με τον Αντίχριστο θα μεταδοθεί στην τηλεόραση. (Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός)
 • Θα έρθει τέτοια εποχή, που θα πρέπει να προφυλάσσεστε από τις γυναίκες. Προσέξτε, γιατί ο διάβολος δεν μπόρεσε να παραπλανήσει τον Αδάμ. Με την Έυα όμως τα κατάφερε... (Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός)
 • Όταν η Ρωσική Αυτοκρατορία θα λάβει 170 εκατομμύρια ως δωρεά, θα πρέπει να περιμένουμε την εμφάνιση του Αντιχρίστου: 1) Ο Αντίχριστος θα γεννηθεί στην Ρωσία μεταξύ της Αγίας Πετρούπολης και της Μόσχας, σε μια μεγάλη πόλη που θα δημιουργηθεί μετά την ένωση όλων των Σλαβικών φυλών με την Ρωσία. Θα είναι η δεύτερη πρωτεύουσα του Ρωσικού Βασιλείου και θα ονομάζεται «Μόσχα- Πετρούπολη» (Moscow-Petrograd) ή «η Πόλη του Τέλους», όνομα που θα δοθεί σε αυτήν από τον ίδιο τον Κύριο τον Θεό, το Άγιο Πνεύμα, που βλέπει τα πάντα από μακριά 2) Πριν την γέννηση του Αντιχρίστου, θα πρέπει να έχει συσταθεί μία 8η Οικουμενική Σύνοδος για όλες τις εκκλησίες υπό μία Κεφαλή, τον Χριστό, και υπό το Πέπλο της Προστασίας της Μητέρας του Κυρίου (σύμφωνα με τον Άγιο Νείλο τον Μυροβλήτη: «μία τελευταία και όγδοη Οικουμενική Σύνοδος θα γίνει για να πραγματευτεί τις διαφορές με τις Αιρέσεις και να ξεχωρίσει το σιτάρι από το άχυρο). (Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ)
 • Θα έρθει περίοδος, που εμείς οι άνθρωποι θα πατάμε ένα κουμπί και θα πετάμε. Δεν θα έχουμε ανάγκη από αυτοκίνητο ή άλλο μεταφορικό μέσο. (ΓέρονταςΑμβρόσιοςΛάζαρης)
 • Πω! Πω! Τί θα περάσουμε! Δυσκολίες μεγάλες! Η Αθήνα έχει κρυφούς Αγίους πολλούς, αλλά και το Άγιο Όρος με τον Άγιο Δημήτριο στηρίζουν τη Βόρειο Ελλάδα. Η Ελλάδα γύρισε τη πλάτη της στο Χριστό. Γι' αυτό θα υποφέρει πολλά... (Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας)
 • Θα έρθει ημέρα που δεν θα έχετε μέρος να θάβετε τους νεκρούς και θα τους θάβετε ομαδικά σε λάκκους από τα ατυχήματα και τις αρρώστιες. Αυτή θα είναι η κατάντια του ανθρώπου από την αμαρτία. (Γέροντας Σίμων Αρβανίτης)
 • Η Ελλάς, η Ελλάς θα δείτε σε λίγο πόσο θα γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη... Ο Θεός θα την ανυψώσει, θα την δοξάσει. Όχι μόνο θα το δείτε, θα έχει εξαίρετο και λαμπρό παράδειγμα σε όλη την οικουμένη, διότι θυμάστε ότι εδώ δεν εχύθηκε αίμα, όταν εκήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σ' όλα τα έθνη. Θυμηθείτε τι είπε ο Χριστός, στους Έλληνες, που έφεραν ο Ανδρέας και ο Φίλιππος στον Κύριο: ''Νυν εδοξάσθη ο Υιός του Ανθρώπου''. (Γέροντας Σίμων Αρβανίτης)
 • Σας λέω υπεύθυνα, διότι ασχολήθηκα με την εσχατολογία. Εντός ολίγου, θα ξεκινήσει παγκοσμίως αυτό. Και σαν είδος κατακλυσμού, από τη δικαιοσύνη του Θεού, θα επιβληθεί παγκοσμίως να ξεριζώσει όλους τους αιτίους της παγκοσμίου διαστροφής. Θα γίνει τώρα αυτό! Θα το ψηλαφήσουμε με τα χέρια μας. Θα μείνουν μόνον όσοι έχουν σχέση πραγματική με τον Θεό. Όσοι δεν έχουν σχέση πραγματική με τον Θεό, και άρα δεν τους ανήκει η αιωνιότης, η αιώνια ζωή, κατ' ανάγκην θα σαρωθούν. Διότι, τώρα, ο Θεός θα δημιουργήσει νέα γενιά, οπότε δε θα υπάρχει προζύμι διαστροφής. Και, γι' αυτό, τώρα θα δείτε αυτήν την παγκόσμιο σύρραξη που θα γίνει, εντός ολίγου, και να μην τρομάξετε. Να είστε έτοιμοι. Θα γίνουν αυτά. Εγώ δεν παρακολουθώ ραδιόφωνα και εφημερίδες, να μου πουν οι ψεύτες την αλήθεια. Αυτοί θα πουν αλήθεια; Τι έγινε και τι θα γίνει; Αφού αυτοί είναι δημιουργοί... (ΓέρονταςΙωσήφοΒατοπαιδινός)
 • Σκέψου ότι δεν θα γίνονται Θείες Λειτουργίες σε Εκκλησίες, λόγω έλλειψης κόκκινου κρασιού. Τέτοια πείνα θα έρθει στην Ελλάδα... (ΓέρονταςΙωσήφοΒατοπαιδινός)
 • Θα με θυμηθείτε μια μέρα, θα έρθει καιρός που δεν θα υπάρχουν, ούτε ρούχα, ούτε παπούτσια. (Γερόντισσα Μακρίνα Βασσοπούλου)
 • Στο Υπόμνημα της Αποκάλυψης του Αγίου Ανδρέα Καισαρείας λέγεται, ότι κατά τους εσχάτους καιρούς, μερικοί θα αποσυρθούν στην αισθητή έρημο, άλλοι στη νοητή έρημο, ενώ άλλοι θα είναι γενναίοι, δηλαδή θα παλέψουν με την πραγματικότητα που θα υπάρχει γύρω τους και θα νικήσουν. Σίγουρα, όσοι θα αποσυρθούν στην αισθητή έρημο (την τοπική έρημο), αυτό θα το κάνουν για πνευματικούς λόγους, δηλαδή «για το Θεό και τη σωτηρία τους»∙ αυτό θα το κάνουν, σύμφωνα με το «επίπεδό τους», έχοντας συναίσθηση των αδυναμιών τους∙ θα αποσυρθούν σε μέρη πιο κατάλληλα για την αδυναμία τους, όπου δεν θα τους ζητηθεί μία ομολογία πίστεως πάνω από τις δυνάμεις τους, πάνω από αυτό που οι ίδιοι είναι σε θέση να ομολογήσουν. Αυτοί που θα αποσυρθούν στην νοητή έρημο, δηλαδή αυτοί που δεν θα εκδηλωθούν με την πίστη τους, όση έχουν, θα το κάνουν αυτό εξαιτίας της αδυναμίας τους να εκδηλωθούν ότι είναι του Χριστού, αλλά θα είναι δυνατόν να λεχθεί γι' αυτούς, ότι είναι προδότες της πίστεως του Χριστού. Τέλος, οι γενναίοι ή οι καλοί νικητές, θα ομολογήσουν φανερά την πίστη τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η ομολογία. Όμως αυτοί θα είναι λίγοι... (Γέροντας Θεόφιλος Παραϊάν)
 • Έρχονται δύσκολοι καιροί επειδή λιγόστεψε η Πίστη. Εξαιτίας της φτώχειας, οι άνθρωποι θα πουλήσουν την ψυχή τους για τροφή και ρούχα. Ο κόσμος θα γίνει κακός, θα εξαφανιστεί η αγάπη και το έλεος μεταξύ των ανθρώπων. Ιερείς και λαϊκοί θα γίνουν ένα και δεν θα υπάρχει κάποιος να καθοδηγήσει τους πιστούς. Οι πιστοί δεν θα μπορούν να βρουν τον ποιμένα, ούτε και τον σωστό δρόμο. Θα κυβερνάει το χρήμα και η επιθυμία να κάνουν περιουσίες. Κανείς δεν θα φροντίζει για τις ψυχές των ανθρώπων, όλα θα περιοριστούν σε μια απλή συναλλαγή. Όλοι θα αδιαφορούν για τη σωτηρία τους, για την πίστη, δεν θα έχουν φόβο Θεού, το καθήκον, η υποχρέωση, η ευθύνη, θα είναι άγνωστες έννοιες. Όλα θα περιστρέφονται γύρω από το χρήμα. Ο ένας θα πουλάει τον άλλον, η κακία στον κόσμο θα είναι ανυπόφορη. Θα ζήσουμε τους έσχατους καιρούς. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο δύσκολα θα είναι. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι περιμένει εμάς και τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα είναι ανέτοιμα να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις, επειδή οι γονείς σήμερα δεν διδάσκουν στα παιδιά τον φόβο του Θεού και την ντροπή προς τους ανθρώπους. Γι' αυτό το λόγο θα πέσουν θύματα πολλών κακών. Μητέρες, μην αφήσετε τα παιδιά σας να τα παρασύρει το κύμα αυτού του διεφθαρμένου αιώνα. Θα κλαίτε Αιώνια, που δεν σώσατε τα παιδιά σας και θα τα κάνετε υιούς της γέεννας του πυρός. Εάν σταματούσε η αμαρτία στον κόσμο και οι άνθρωποι μετανοούσαν, δεν θα ζούσαμε εμείς τους Έσχατους Καιρούς... (ΓέρονταςΙλαρίωναςΑργκάτου)
 • Στην Πόλη θα γίνει μεγάλος Πόλεμος και τότε θα φανερωθεί αστέρας και ουράνιο τόξο, στην άκρη του οποίου, ανάμεσα σε δύο κίονες θα βρίσκεται ο Ιωάννης! Διεθνής Επιτροπή θα πάει εκεί να τον παραλάβει και να τον στέψει στην Αγια Σοφιά! Πρώτοι θα πιστέψουν οι Γερμανοί, θα βάλουν μετάνοια στον Ιωάννη και θα γίνουν Ορθόδοξοι! Ο Ρώσος όμως δεν θα πιστεύει και δεν θα βάζει μετάνοια. Τότε ο Μιχαήλ (Αρχάγγελος) που θα είναι δίπλα στον Βασιλιά Ιωάννη, θα του πει "πες τρεις φορές εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος" και τότε θα βουλιάξει μονομιάς όλος ο Ρωσικός Στόλος! Τότε ο Ρώσος θα πιστέψει και θα βάλει μετάνοια στον Άγιο Βασιλέα Ιωάννη! Η Κωνσταντινούπολη έτσι θα μας δοθεί. Τότε θα ανοίξουν οι θησαυροί της γης! (Γέροντας Μόδεστος)
 • Ρώτησα έναν Ερημίτη (Αγιορείτη μοναχό) "όταν θα πάρουμε την Πόλη θα είναι ο Βαρθολομαίος Πατριάρχης"; Και μου είπε όχι. Θα είναι άλλος... (Γέροντας Μόδεστος)
 • Μεγάλη καταστροφή θα πάθει η Αμερική, η "Βαβυλών. (Γέροντας Μόδεστος)
 • Ο πανσεξουαλισμός, θα φέρει τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο. (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)
 • Θα προσκυνήσουν τον αντίχριστο, για να μην σας πω, ότι τον προσκυνούμε καθημερινά, με τον τρόπο της ζωής που κάνουμε. Συνεπώς πολλοί, μα πολλοί Χριστιανοί μας, θα προδώσουν την πίστη μας και θα χαθούν! (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)
 • Όταν δουλεύει η ''μάχαιρα'' (Θεία Δικαιοσύνη) του Θεού, δεν παίρνει μόνο τα ξερά, αλλά παίρνει και τα χλωρά. Την οργή δηλ. του Θεού, δεν την πληρώνουν μόνο οι ένοχοι, αλλά και οι αθώοι. Στην τελευταία όμως ''εκκαθάριση'', θα καθαριστούνε μόνο τα ξερά και θα μείνουν τα χλωρά. Τουλάχιστον στην Ελλάδα... η οποία Ελλάς χρειάζεται σαν γλώσσα, σαν πίστη, σαν ύπαρξη. Γιατί η Ελλάδα είναι ο νέος ''Ισραήλ'', δια του οποίου θα αναμοχλεύσει και θα κηρύξει το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο. (Παναγόπουλος)
 • Οι Έλληνες θα χρησιμοποιηθούν για να διαδώσουν το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο και θα δείτε την αξία της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και την Ελληνικής γλώσσας. Αυτό θα γίνει μετά την τελευταία μεγάλη καταστροφή. Ήδη οι Έλληνες μετανάστες είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Διαβάστε το 66ο κεφάλαιο του Προφήτη Ησαϊα, ο οποίος το γράφει αυτό το πράγμα που σας λέω. (Παναγόπουλος)
 • Σε λίγο καιρό, δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα στο δρόμο γιατί θα κινδυνεύει ο άνθρωπος από τον άνθρωπο. (Παναγόπουλος)
 • Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας, θα νικήσει η Αμερική, αλλά δεν θα βρεθούν χέρια, για να την χειροκροτήσουν. (Χαραλάμπης ο δια Χριστόν Σαλός)
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!